Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non risus. Suspendisse lectus tortor, dignissim sit amet, adipiscing nec, ultricies sed, dolor.
INGREDIËNTEN
- 190 gram / 185 ml vers geperste sinaasappelsap
- 40 gram maanzaad (Poppy seed)
- 225 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
- 75 gram bloem (gezeefd)
- 250 gram boter in blokjes
- 325 gram fijne kristalsuiker
- 37 gram verse sinaasappelschil (geraspt)
- 4 eieren (licht opgeklopt)
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius en vet het bakblik in met boter
- Pers de sinaasappelen en doe deze met het maanzaad en het gezeefde bloem in een kom
- Meng de boter en suiker in een andere kom met een mixer, tot het mengsel licht en romig is. Voeg dan de sinaasappelschil toe en één voor één de eieren.
- Voeg de twee mengsels voorzichtig (!) samen en schep deze door elkaar
- Doe het beslag in het ingevette bakblik en bak deze 75 minuten op 160 graden.